Wednesday, November 4, 2009

tersebotla kesah=)



mmm..
ready tok kesah BANGANG ni?
nah
-------
*BENCI la nk cte BUT sje lps TENSION..
-x phm aku dgn HAMBA ALLAH yg stu ni..aku igtkn die da sedo ngan kesilapan die slame ni..RGHUPE2NYE XPNH n XKN sedo n NK SEDO pn xbley rghase2nye..
*is this call a FRIEND(S)
-just now aku n mmbe2 len bce blog HAMBA ALLAH ni..sbnrny die yg soh aku bce blog die tu..(so what?)nothing intresting pown..SETAKAT NK TYG MMBE2 (BARU) KO TU..JUST 4GET IT K?DO WE CARE??OR DO I CARE?xde effect pape pown..AS LONG AS U KNOW OR MAYBE U NEVER KNOW..we're HAPPY now..
*STRAIGHT TO THE POINT.
-SBNRNYE spe yg xley DIMAAFKAN dlm situasi ni.len kali p.k jgn suam2 tp msk2.p.k dlm2 tok wat kputusan..mmg btol pown pe yg ktorank gelarkn HAMBA ALLAH ni..(KEPALA BATU)..THATS RIGHT..!!
*PERLU KE AKU ULANG BLEK KESAH NI.?
-maybe HAMBA ALLAH ni xtaw kesah yg BTOL2NY..

KALAU SEJUTA KALI ORG WAT JHT KT AKU (KTORANK) POWN,AKU (KTORANK) AKN STILL PTIMBNGKN KLU DIE MNTAK MAAF DGN IKHLAS(words from the bottom of our heart)xmen r ayt2 ciplak

-PNAH la die mntak maaf kt mmbe aku sorank ni RGHUPE2NY X IKHLAS tok memaafkn..

*sEBEnarNYE KTORANK ni da tlebeyh straight to the point k?juz HAMBA ALLAH ni je yg xley trime dri die..(igt bek2).

ALLAH tu maha tahu.. dia boleh bagi hadiah yg menyeksakan tu dlm sekelip mata je..so berhati-hatilah kalau nk buat jahat ngan KAWAN sendiri..(copy 4rm HAMBA ALLAH ni pny blog.)

-ni.!*mmg TUHAN bley bg hadiah yg mnyeksekn dlm sklip mate..n bnde tu rse2ny jd kt HAMBA ALLAH ni sndiri coz ktorank rse da mmg slh die.so HAMBA ALLAH ni yg kne ati2.rse2ny pristiwe die dilanggar/xcident tu pown slh stu BALASANNYE.(AGK2NY)

TUHAN KLU NK BLS SEKELIP MATE JE K?(word 4rm HAJI K.K)

KTORANK DA HAPPY SKARANGGG..!!(WITHOUT U..!!)(type dgn marahhhh;)

aku nk jd lebih matang dari dulu..insyaAllah..(word HAMBA ALLAH ni gak.)

hope da matang la mntak2nye.aminnnnnnnn..!

p/s=hope raje n uyun bace.


9 comments:

shira said...

uyun pon x tao la ape puncenyer korunk jdi cmnie..
slh spe uyun pon x tao..
tpi , ade btol gak , kadang2 hamba Allah 2 mmg kepale batu..

tpi cre ayep ckap mmg slh die..
klu kwan die ramai sbb nk sketkn hti org x gne gak..
kwn 2 akn hlng ble2 mse jer..
btl x..??

entah laa..
2 hak die la kan..
yg pnting lau ayep gdoh ngan die skali pown , ayep still ramai kwan..

p/s : spe yg slh wallahualam sbb uyun x tao ape cte sbnar..

shira said...
This comment has been removed by the author.
shira said...

uyun nak pesan dekat hambe allah yg ayep maksud kan 2..
jgan asyik nk menyalahkan org len..
lau nk maafkan org biar la ikhlas..

sedangkan nabi pun mengampunkan umatnya nie kan pulak manusie..

hambe allah 2 jugak kne ingat balik n renung btl2 kejadian 2 berpunce dri spe..

x ade manusie yg x pnah lakukan kesilapan..

p/s : bukan membele , tp hanye sekadar nasihat

rain said...

mula2 xtau sape HAMBA ALLAH tu...
but bila baca psl accident tu baru tau sape...

cam ni arr...aku xbrape tau sgt psl hal korg nih...
walaupun ko da penah citer...but bak kata uyun,
cara ko tulis tu mmg dia yg silap...
aku xtau nak sokong mana satu sbb dua2 kwn aku...
dan aku xbrape clear dgn citer ko aritu...
yg aku boleh kata,
be mature be professional...
kiter sumer dah besar...
dah tau nak buat keputusan sendri...
lagik 1,
buat xtau jer...lama2 nnti ok lah...
kerak nasik tu pon kalo kena kat air lembut jugak..
bila hati dia da t'bkk dia mntak la maaf...
ok rip?? cheers bro...

yaiya, kataku said...

sory cz msk cmpur,
tp at sini ad sala fhm
kaks** ta tulis psl korg dlm blog dye.
tu bout org lain.
i know bout it
just info ntok korg.

Mohamad Arif Ab Rahman (ayep) said...

to najwa..
-ahh,die bley ckp pape pown yg die ske..
feeling aku kuat mngatekn yg tu psl ktorank..
aku taw r..
-klu x npe die soh aku bce blog die?
da trang2 bnde tu psl ktorank..
spe lg kwn die yg taon lps tu??
klu bkn ktorank yg snggp thn ngan kpale batu die tu..
law ko da ckp yg die bkn tlis psl ktorank..
so??
bnde ni pown aku xde kaitkan ngan KAKS** ko tu..
aku maafkn ko coz msk cmpr BUT jgn msk cmpr lg..
ckp ngn kaks** ko tu,pe yg die nk aku bce kt blog die tu??
aku ase xde bnde len lg slaen pe yg aku bce..

shira said...

to najwa : mmg la x der kene mengene ngan ktorunk..
tpi , ayep membe ktorunk & die pon membe ktorunk(dlu , sblm die buang ktorunk)
slh ker ktorunk nasehet die..??
lau btol die x slh , perlu ker die terase..??
n btol gak ckap ayep , ape motif die suoh ayep bce blog die..??
aku dh msk ngan perangai die 2..
aku x ksh r die nk benci aku , aslkan aku dh tegur sikap buruk die 2..
skurang-kurangnyer aku msh ade hti & perasaan ntok bgtau skap sbnr die..
lau x sbb die kwn aku mse dlu , aku pon x ingin nk tegur sal sikap die 2 la..

Mohamad Arif Ab Rahman (ayep) said...

mm..
da la yunn..
x gune bhubong ngan org2 yg camni..
juz fokus k kt SPM..
lpekn je..

shira said...

orait

Hak cipta ayepabrahman | Terima Kasih !