Friday, December 10, 2010

hope dapat yang terbaik..!

salam...!
firstly eh raja nor hazrin..
congrates sbb dpt msuk UiTM.i wish u the best of luck..kah3
entry pendek je ni.malas23.
wish me luck ok?just doa yang terbaek tok gua..
dalam apepon yang aku buat..
aminnn..!!

Friday, November 12, 2010

rase-rasenye ni kali terakhir ke aku kt UiTM. ;(

Assalammualaikum ;)


hey aku nak balek kejap lg.b4 that sempat update.heh
emm post tittle tu mmg haram smcm..kdg2 aku rase baek troskan kos ni..tp p.k dalam2..(thinking2) better doing something b4 telambat..kene ambil tindakan..kalau teruskan sem depan plak subjek2 mmg lebih mencabar..tapi bangge bile jd bdk CS ni kan.orang anggap bdk CS ni pandai2.ok CS is COMPUTER SCIENCE bukan CINE SENGAL..get it?
tp susahnye makk aii..
CALCULUS , ALGEBRA hadoiy.aku xde basic add math ok?mcm mne nak survive..some people bole kot.tp x bole pakse bnde yg xde minat..eii serabot sungguh laa..
btw hari ni registration untok 2nd intake UNISEL yg aku dpt tuh.haha.so what does it means?
nothing.. ; (
just hope pointer final aku baik sebaik-baiknye.

-------------------------------------------------------------
eh jap , aku nak cite ckit psl siri THE ARRIVAL.ade tgk x?
err knape la aku baru taw psl siri tu.pdahal org laen da taw lame..tp still ade yg x taw..x sangke kan?FREEMASON?emm ALLAHHUAKBAR..

tq

Monday, November 8, 2010

dorank makan GARAM TERlebih dulu daripada aku.








" tapi aku x rase yang dorank paham situasi aku mcm mane. "







Wednesday, November 3, 2010

You have been offered for for Sept/Nov* 2010 Intake


assalammualaikum ,
haha , ok ari tu gua ade isi form utk intake unisel kan? kan?hehe skrg da dpt , baru td gua check , sbb gua igt x dpt sbb still x pos ape2 lg dokumen yg die mntak.saje2 la gedik 1st2 nak tgk january intake je.tp still x kelua info lg.tp tergedik nampak semakan status permohonan , hah ape lg , tros gatal terclick.hehe.

Thank you for your application to Universiti Industri Selangor.
Terima kasih di atas permohonan anda ke Universiti Industri Selangor.

Your IC Number / Nombor KP anda : PRIVATE
Your ID Number / Nombor ID anda : PRIVATE
Your Application Status is / Status permohonan anda adalah : SUCCESSFUL / BERJAYA
You have been offered for for Sept/Nov* 2010 Intake
Anda telah ditawarkan untuk kemasukan Sep/Nov* 2010

* Sept 2010 Intake for Foundation Program / Kemasukan Sep 2010 untuk Program Asas.
* Nov 2010 Intake for Diploma & Bachelor Degree Program / Kemasukan Nov 2010 untuk Program Diploma & Ijazah Sarjana Muda.
Your Letter of Offer will be posted / Surat tawaran anda telah/akan diposkan.


Responding to your offer / Pengesahan Penerimaan Tawaran:

For Malaysian:

On receiving the Letter of Offer, please submit the Acceptance Form attached with Commitment Fee of RM250.00 to Admission Unit as soon as possible to reserve your place. Thank you

Sila kemukakan Borang Penerimaan Tawaran yang dikepilkan bersama bayaran sebanyak RM250.00 sebagai pengesahan penerimaan ke Unit Kemasukan secepat mungkin untuk menempah tempat sebaik sahaja anda menerima Surat Tawaran. Terima kasih.

For International:

On receiving the Letter of Offer, please submit the following documents to Admission Unit as soon as possible in order to obtain a Letter of Approval for Foreign Student studying in Malaysia from the Malaysian Immigration Department prior to your arrival to Malaysia.
  1. An Acceptance Form attached with admission deposit of RM1500.00;
  2. A copy of passport with at least 2 (TWO) years validity
    (not expiring earlier than 20 August 2012 for Foundation Program)
    (not expiring earlier than 12 October 2012 for Diploma & Bachelor Degree Program)
    ;
  3. A certified copy of Health Examination Report duly signed by an authorized Medical Practitioner;
  4. Financial Guarantee Letter/Bank Statement from Parent/Guardian;
  5. An original release letter for your current / previous institution (if applicable).

alaa malunye , hehe.RAJE aku pon dapat la.hehe
tapi die x tlis la plak kos ape yg die offer , tu yg bengang ni.emm xpe ni nak frame je.maybe x g kot.sbb 13hb doe registration day die.makk aii..alamat xde cuti la aku.bnde ni pon cm aku dpt msuk je.cam mak aku bg.haha.da da xyah sdeyh..
petang ni aku balek , aku nk tnjuk sgale paper TEST,QUIZ kat fmily aku.alaa yang dpt bnyk kosong tu..so that dorank taw yg aku x maen2 bile aku ckp kos ni aku xleh bwk..emm.

hey aku still STRESS..
salam..

Tuesday, November 2, 2010

kadang-kadang rase teringin nak jadi photographer.

assalammualaikum..
ohh tidak , kepale rase sangat pening skrng ni..rase macam x bole buat satu ape pon.padahal sempat nak update blog.he.bukan ape , kek sapo lg den nak ngadu law bukan kek kaw belog oii.?hehe..hesh dok ehh , eden bukan ore somban la.den ore slangor nun jaoh d sanaa..haha.
padahal mlm ni ade discussion tok paper ALGORITMH sampai pukol 4 pagi.macam biase , tok paper ni pon aku akn bersngkang mate wlupon x biase tp bg aku tula kehidupan n care hidup (err same je punn kan?) d universiti..heh.=)senyumsenyum copek.

eyh , Nak taw something?aku mmg minat dlm fotografi..wlupon ianye juz sbuah gamba.tp klu kepale korank ade unsur2 seni cam aku ckit (cewahh) mest korank pndai menilai bnde tu..penah dgr x orng ckp melalui gamba pon da bole tercerite semuenye.?betol kan?mm.then aku ter p.k.alngkah bagos klu dpt jadi sorang fotografer yg bgs ala2 Raja Kamal R. Hussain maybe..emm cbe search kt fb.tgk artwork die.best n terbaek..alhamdulillah aku smpt mntak die judge gamba2 shoot aku dgn Teena R hari tu.n ade satu gamba aku rase yg die ckp oke n boleh bla.hehe.tenkiu.aku x igt yg mne la..hiss..lupe nak catit..emm tula challenge die klu nk jd photographer..tembak gamba bnyk2 last2 satu due je leh pki.tp klu mate2 yg advanced menilainye la.klu stkt masyarakat biase yg tgk ianye perfect je..he.

tp challenge yg lagi besa is bukan seketol due je rakyat malaysia yang jd photographer skarang..ade ramai lagi..n kne compete la whos the best n dari situ korank taw la betape peritnye nk compete mereke2 ni.tapi bidang ni bole buat duet.seriously klu pandai in business ok la..

lagi satu yg aku x suke is orang suke cam mengherdik golongan2 photographer ni.hello mmg golongan2 camni slalu mrayau x tentu hale n nmpk cam bodoh ckit kt mate u ollzs.haha.tapi x la wey..some of them just doing it as parttime job.ntah2 klu korank slidik2 btol2..dorank ni CEO company2 besau ke?hahatokojot kaw..hehe..tapi klu aku pon , satu hari nnt aku nak wat photography as my part time.tp klu full time pon ok kan?ade studio sndiri , model sndiri , production sndiri.haha watever.mane2 la.nnt korank nak kawen sng..byr murah je kt aku.discount3.hehe
-------------------------------------
k guys.i gottogo , Abe Le da text "nnt hang da smpai blok aku msg aku"
have a chantex day.

ayepabrahman.

Monday, November 1, 2010

rase macam nak lari sekuat hati dan hantuk kepale di dinding Fakulti.

mulekan dengan bismillah..
baru Assalammualaikum.!hye , chat sume , ok tbe2 je.grr
emm eh info terbaru pasal UNISEL..aku igtkan intake november tu ujong2 bulan ni.rghupe2nye 13hb ni.choiy.law ujong bulan sempat lagi aku nak ayat parent aku , siblings aku.ni 13hb baru aku balek..ceh mcm dapat je.xla.mmg la sbb aku x post lg wang pos n dokumen2 yg die mntak tu.aduii tension+stress..prasan x lately pny post ni mmg aku ade mention word "stress" it means i really mean it.bukan rekaan semate2.duniawi je tu.adui da mngarot plak da ke duniawi.he.next intake untuk UNISEL bulan january 11 nnt.xpe xkire aku nk apply jgk..
-----------------------------------
next story aku da x STRESS.
sebab ape sebab ape?
taw x aku tersenyum lebar dapat taw speaking test aku 18/20.n lg lebarnye bile markah aku plg tggi.ecehh.i thought i bedal je mase test tu.tp apekan daye.ptt mmg dpt full marked tu.saje je miss leong tu xnk bg aku full.hehe.alhamdulillah syukur.tp x sngke.serious.(aku tempeleng jgk bdk ni).aku rase ade yg lg pandai speak in english dr aku.tp tula tuhan da bg kan?amek jela.eii gelabahnye.hehe..
------------------------------------
FINAL EXAM.
tenkiu kpd rakan2 yg doakan aku tok final exam ni.lynne especially.sblm final die da wish.tenkiu acap sbb awek ko mmg baek la.haha.(err,lynne jgn nk kembang bce ni.t lg kembang ko)oh ye mak ayh jgk yg doakan aku.senang je klu nak soh mak ayah doakan.miskol je mak.nnt die kol balek.then ckpla soh doakan aku.esok nak exam taw mak.padahal kite silap.mak ayah sntiase doakan kite.kalau x xdenye aku masok U.he terime kaseh..smlm paper programming.for the first time aku bersengkang mate smpi pkul 3 pagi.sggp ni.risau pny pasal.then mase jawab hati aku rase lapang sgt even ade 2 3 soklan x jwb.tp hope dpt score kt soklan2 yg markah bnyk.aminn.berkat doa ibu bape juge.dan rakan2 sekalian..syukurr..
next paper ALGORITHM.err susah gak ni.kames ni , means still ade mase nk wat review balek.hope focus btol2.n last paper kames dpn 11hb.DISCRETE MATHEMATICS.meh aku habak mai psl paper ni naa..mmg susah haram.paper ni ade kacuk ngn add math taw u?i pon xde basic ad math mase skola dulu.azmil yg already in science stream tu pon die bengkak tgk soklan2 nye.hehe.ape lg aku.tp kne usehe jgk.wlupon skadar hangat2 taik ayam..still ade niat nk study taw.penting tuu.he.
----------------
aku dengki btol tgk bdk2 yg da abes paper ni.depa dok usong sane cni beg besa yg klua AF tu n brg2 dorank dpn aku.mmbuatkan aku sndiri xcited nak kemas brg nak balek cuti sem.grr..hazni plak kames ni last paper die.maybe sabtu ni die da bole balek.err..dengki2..
--------------------------------------
guys im really tired with final exam.im stress dgn sume bnde yg facing aku.err.hope dpt yg the best dari TUHAN YANG MAHA ESA.aminn.!

ayepabrahman

Tuesday, October 26, 2010

kawan-kawan , semalam saya apply UNISEL..=) , =(


assalammualaikum..
jangan terkejut bace tittle tu.mmg btol.kalau korank nak taw.life aku kt cni always stress.aku rase all student SAINSKOM mmg stress n rase cam haram n berbaur ckit..aku taw bukan aku sorank je yang stress n rase cam nak bla dari kos ni.ramai lg.and ade yang da quit da pon.roomate aku yang satu kos ngn aku pon wat hostel ni cam hotel tmpt die berteduh..die pon apply GIATMARA je.yang laen ade yang da x attend class n plan nak tuka kos n quit.

AKU?

hey aku da ckp pendirian aku ni x tetap kan.kejap nak tuka kos.tapi aku da wat surat tuka program pengajian(eceh)tapi still blom mintak cop.mmbe aku pon same tapi still x mintak cop.semalm da pegi kt ofis tapi KP xde.(ATTENTION,bukan kad pengenalan ye?KETUA PROGRAM.he)ape2 pon surat tu tetap aku hanta jgk.tapi yg aku apply baru ni pon aku ptimbangkan jgk klu dpt.
then malam tu aku saje2 ushar kolej2 private laen.then aku pk bukan ke ramai2 bdk2 SEMESTA masok UNISEL.aku pon g surf sane.saje2 isi kot2 dapat.
1st choice aku letak MASSCOM.2nd choice aku letak FOTOGRAFI n last choice aku letak GRAFIK..
orang ckp UNISEL yang half government ni sng dpt.klu dpt ok la kan?maybe offer letter tu nnt aku frame kat umah.kot2 ade halangan dr my siblings.ergg.hope sume org paham situasi aku.bukan x cube.tp da cube.lgpon nk watpe troskan bnde yg kite x suke?lecturer sendiri cakap.our class is da most that have student yang xleh bawak kos ni.lecturer sendiri ade advice.buat sesuatu yang ade nas nye.(cehh mentang2 baru lepas jawab paper agame td.tros igt nas2 ni.)hehe
sape kate orang yg x masok U xleh bejaye?dorank maseng2 ade kreativiti maseng2.so kenela gunekan.kalau aku xyah masok U pon xpe kot.buat bisnes dgn fotografi.ramai yg wat camtu kot.tp cakap bolela.nak buat bkn senang.zaman skarang ni DEGREE pon org da nak xnk je pandng.aku still nak blaja.tp hope sgt dpt blaja bnde yg aku minat.
cube p.k mase depan?mmm
for ur information.kos SAINSKOM ni still ade senior part9 yang x abes2 lg.ptt sem 6 da abes.and klu nak tgk jumlah lelaki kt SAINSKOM mmg x nmpk la.part1 yela rmi tmasok aku.sbb intake mule2.next sem ramai yg bla,kne tendang,quit n tuka kos.grr
---------------------------x gerun ke?--------------------------
skarang cume tawakal bahawe tuhan memberikan aku yang terbaik.

Monday, October 25, 2010

Walimatull Urussss..!!!

assalammualaikum..
ade orang x?(knock3)haha gediknye menyampahh.
hah kawan2 aku ade dapat invitation kad kawen kale pink lagi you.hhe.kelasszzz..
Nooratiqah (mamil)
*
Mohamad Akmal

sabtu 23 0kt 2010.
p/s=sedih x dapat pegi tgk kawan sendiri kawen.ade meeting dgn perdane menteri pasal projek 8threelion kat sunway.hehe.xla ade hal ckit.btw congrates kat kedua mempelai..tapi aku sempat jumpe kedua mempelai kat titi gantung , perak malam tadi.mase otw heading back to sri iskandar sggh le jap.ade rezki la nk jumpe die.kebetulan dorank still stay kat uma nenek die yang dekat dgn kampus aku.hehe
tuuu diaaaaaa..macam x pecaya naa..kawan cek nak kawen daa..tenong betol2 tu.btol ke pompuan ni nak kawen.?ecehh.da jodoh die.wlupon penat gak la nak layan seko2 yang tanye nape dorank kawen awl?hish bukan aku yang kawen pon.
---------------------
and lagi satu.korank plss jangan anggap yang bukan2 contoh pasangan ni terlanjur ke ape ke.?btol2 x suke.da jodoh xkan lari kemane.pengantin perempuan ade story mory kat cekk.meh cek habakk na..die kate mmg da plan awal lame da.cume tggu tarikh je.plan awal nak wat ujong taon tapi kesampaian sangat die awal kan ujong bulan sepulohh..hehedah3 xyah lebeh3.

alaaa COMELLLnye kawan aku ni kat atas pelamin.hehe(aku bile lagi?)ade hati ko kan?ko igt nak bele anak patung ke?anak dare orang la.hehe
SELAMAT PENGANTIN BARU.
SEMOGE BERBAHAGIA.
SAMPAI ANAK CUCU.

ikhlas ayepabrahman

Wednesday, October 20, 2010

Never Forget to Say.==

Assalammualaikum sume.=)
da dgr lagu Never forget? by Maher Zain (ft Mesut Kurtis)?emm seronok kan?lagu2 die sume bagi inspirasi kat aku.kadang2 kalau sedih mmg saje aku dgr lagu2 die , so that nnt lagi sedih.and datang la feel jiwang cam nak nanges la apela , tu la nila.haha.serious aku tgk maher zain ni mmg hebat la..care dakwah die bagos kan?
sebenanye aku saje nak mention yang aku frust sbb x dpt pegi concert die last week.tiket abes , SOLD OUT!!!
sedihnye.=)((xpela mngkin ade rezeki die datang lagi.x pon aku dtg tmpt die record lagu same2.hehe.wahh
THE END.
----------------------------------
JAP BELOM ABES LA..
.
btw kan , aku baru je balek dari kampus , tapi cube bace btol2.
"sayangnye aku da balek ke kampus balek.haha"
balek kejap je.lagipon kt umah xde sape.maseng2 bz.so balekla awal.aku cuti pon time sume keje.apelaa UiTM ni.next week da final.darah aku ni da makin kurang.*mngarot aje keje aku ni.
orang nak dkt final ni maseng2 x ckup tido.aku plak sehat walafiat..haha.x suke la study malam2.aku suke study last2 minute and subuh2 before subuh n smbng lg after subuh.baru feel kan?anyway korank wish luck kat aku eh?.aminnnn

--------------------------------------
Teena R
hah amende ni?mm xtaw lg eh?da like page Teena R kat FB?kalau belom sile2la like cepat.hehe.aku balek ari tu pon sbb aku de photoshoot ngan Teena R..anyway mmg best dpt keje ngn kwn sndiri.da bnyk job die dpt.jeles aku.muke lawa bole la.haha.so hari ni Teena R akn upload gmba2 photoshoot die.
perhati btol2 taw shoot 18oct2010 tu.sbb tu aku pny hasil keje.hehe.bangge bhai.da bole la jd photographer.huhu.
---------------------------------------
PUAN RAHMAN JADI BUSInESSWOMAN.
waaaaaa...mak aku da maju kedepan..die nak bukak restoran sendiri laa..hehe maju la mak.mmuahhh.t duit poket aku makin banyak.g kampus naek BMW putih.hehe.da ushar lot 2 tingkat restoran tu da.rugi balek awl.leh ushar same2.tp cadang nak launching 1/11 ni.tp mak cakap tggu aku balek.die nak launching 15/11 hehe.sayangnye mak aku kat aku.hehe.nanti makin bz la mak aku kan?=(hmmm tp hope successs la bisnes die.aminn lagi..
--------------------------------------------
thanx 4 reading.
(gelabah nak siapkan assgnment , nak submit jap lg.hehe)

Saturday, October 9, 2010

penatnye nak jage hati sume orang.=(


assalammualaikum.++
sedih kan bile orang tuduh kite yg bukan2?ok nak try guna kate ganti diri yang pertama supaye lebih sesuai dengan post ni.
saye hanye manusia biase.sy x bole buat sume bende dalam satu mase..tapi kenape ramai yang x puas hati dgn saye?saye bukannye watak utame dalam LORD OF THE RING atau 30 HARI MENCARI SUAMI..errr??xde kene mngene langsong.!
orang cakap saye blagak bile start masok U?huh hey langsong x penah telintas nak belagak atau mengecil2kan kawan2 sendiri.even saya sendiri mintak mereka sume dapat ke menara gading bsame2 saye..
----
kenape ramai nak terase??masok U x makne die bole pegi jauh.saye mengaku sdikit menyesal masuk U , tapi ALLAH da tulis semuenye.dan ini kehendaknye..jangan ingat saye bangge dapat masok cni.saye cume bersyukur mendapat tempat d cni , tapi zaman sekarang ni?

orang CINE cakap "ORANG MELAYU BODOH , BELAJA X PANDAI PON BOLE MASUK U"

mmmm then ? ape2 je.

saye x penah belagak atau meninggi diri.cume x puas hati bile kawan baek sendiri mengadu yg bukan2 pasal saye dkt kawan yg laen..padahal da cube sehabis mungkin menjage sebuah psahabatan.janganla malu even nak sebot blaja di TINGKATAN 6..SUMPAH saye kalau bole nak bepatah balek dan masuk TINGKATAN 6..
kite tetap kawan janganla risau.saye pegi untuk belaja.bukan pegi untuk meninggalkan anda.saye x pena lupekan kawan2 sume..pecayela.
kite x boleh nak bekepit je.masing2 da besar n kene buat pilihan sendiri.patutnye x bole jd camni lagi.tapi kecewa bile saye msg n kol pon xde respon.then nak ckp laen kt blakang2.sungguh mengecewakan..tapi redha dgn ape yg jadi.
mungkin ni satu ujian buat saye.
belaja pon x sedap.quiz n test yg asek tidak memberangsangkan.dan final yang akan menjelang lagi 2 minggu mmbuat saye yakin yang x bole score sebaik mungkin.ini sume di luar kotak pemikiran saye.
sori saye manusia juge.ade hati n perasaan.
THEN.
x payahla nak terase kalau saye sendiri x ajak beraye mase lebaran haritu..saye da ajak tapi bukan melalui suara sendiri.melalui rakan2 yang lain.kenape nak ngade2?bukan saye sorang kawan anda..saye juge ade komitmen sendiri.dan korang dengan komitmen keje.saye x kesah mndengar masalah korang sume sbb sy rase sy sorang pndengar stia..
tapi kalau kol untuk mnte nasihat n x mnggunekannye sbaek mngkin better diam je.mmbuang credit saye sndiri.kerana korang yg minte untuk saye kol.x bolela camtu.saye ade hal yg lebih penting dari melayan orang2 yg mcm ni.sori.
INGATLAH.
kite bukan sesenang sewaktu di bangku sekolah lagi.kite da matang sepatutnye.walaupon rindu untuk kembali ke sekolah tapi kenelah paham tugas masing2..mungkin susah nak bepisah.tp nilah hakikatnye.
macam yang korang cakap.
"MAYBE LEPAS NI SUME ADE HALUAN MASING2 , TAPI KO TETAP AKAN JD KAWAN AKU YG PALING BEST."
sori saye x penah lupe dgn kate2 tu.tp igtlah.nak ckp camtu bukan ikot mood saje.tapi kne p.k jauh kedepan.tp ape da jd?
mm.manusia biase mmg camni.bukannye sempurna.tmasuklah saye.jadi ingtlah ade lg yg lebih susah dari ini..
jangan sebab hal kecik ni masing2 nak berbalah n putus kawan.

ikhlas ayepabrahman

Sunday, October 3, 2010

identity.

(nape len macam lobang idong aku?hodohnye pic ni.argghh)
Assalammualaikom.
aselemekom(ala2 nabil bg salam.haha lawak)

eh korank (koma) i mean yg blogger tutamenye.korang xde TERp.k ke nk jd blogger2 hebat ala2 FATIN LIYANA ASRI , IRINE NADIA MARCELLO n abg die AIZUL MARCELLO tu.n sape lg tah.haha.
hah? hah? ade?
best kan?alahai aku pny entry ni cam gedik la plak.
erm erm..tuka tuka..
ok penah x tbayang kalau jd pemes cam mereka?mesti ade kan?huh.
serious mest best klu jd pemes tp sume tu duniawi je.confirm ramai yg ckp camtu sbb yg ckp tu dengki.btol?x?watever..
mesti ade skill law nk jd pemes cam dorank.blog kne mantap kot.kne la publish blog sndiri kt fb ke ape2 jela.ni x.bile org tny "hang ade blog?"
dgn muke sempoi dan malu."xde"..ermm mnyesal.weyh fitri bole x esok pagi tny balek soklan yg same kt aku.sbb aku nk ckp "ade".*lahabau.
ok xpela biala aku dgn DUNIA ANITAku sendiri.hehe.
----------------------------------------
guys,lately ni rase sesangat malas nk blaja..*ok tipu bukan lately ni je tapi mmg dr starting da malas.(wah cekap korank kn?taw2 je aku tipu.)*kenyit mate garu kepale..

seriously , blog pon da lme x update..bukan bz atau ape.tapi melayan mood sedih sambil dgr lagu PADAMU KU BERSUJUD oleh AFGAN.feelnye mmg sungguh2..aku da cakap aku x bole bawak kos skarang ni.mmg susah mencabar.*kejap2 jgnla mencelah..-dalam hati korank mesti cakap."wey bodoh,blaja mmgla susah.mne ade bnde senang dlm idop ni klu nk bjaye.x pena dgr ke?BERSUSAH-SUSAH DAHULU,BERSENANG-SENANG KEMUDIAN.?"bukan ape wey.mmg btol la.tapi klu da x minat ? x gune kan?bukan ke patot dan elok meneruskan bidang yg mmg kite minat?at least nk blaja pon ade ksungguhan.btol x?bknnye nk p.k psl pluang kerje atau ape.tp x kesahla..so nila risikonye skarang?

bertukar jd 'POWER RANGERS MERAH ATAU HITAM?'

nak teruskan atau x?oh tidak.jawapan aku tetap same utk bertukar ye?sori.tp tulah.sume da TERtulis kan?kehendak tuhan.then tengok jela ape akan jd nnt.same ade HITAM atau MERAH..*menangis mengenang nasib hidup.-x p.k ade yg lg malang dari diri sendiri.*=(

*moral of the story=XDE.!

Friday, September 17, 2010

sayangnye kt korank .

salam.
hey btolla.bersyukur dapat cuti 2 minggu..raye taon ni mmg ber GEGOR.
raye ngn kwn2 skola dulu n sebagai seorang yg dewasa.yela masing2 ade life sndiri n da besa.cam x pcaye skrng da masok u.sume bagai mimpi yg blm jd knyataan.(ayat longkang je.)
anyway thanx korank2 yg ceriakan idop aku this 2 weeks also my family lorh.hehe
bongok btol kpd abg aku yg 2 orang tu sbb bahan aku.die pggl aku SAM BUNKFACE sbb aku dress up cam sam.wargghh
------------------------------------------------------
ok back to the basic.
i wonder la kan if i was alone in this world.if i would never met u guys?
oh no.my life would suck la.really love u so deep frens.(acah je ni)
--
ok raye pon da x rase bahang da so ktorank lepak2 la pe lg.ktorank mmg kaki jalan.yg sengalnye bile sampai satu tmpt tu mest cam org bodoh.exp=
-wey nk g mane ni ye?
-cam bosan je
sometimes
-len kali mls r lepak cni lg..(walhal ayam je tu.tengok bulan dpn.)slalunye sunway pyramid la yg bosan.coz tmpt tu cam orang2 matured lepak.
kadang2 timbul problem.exp=
-mane c mek ni?die law janji x pena tpt cam anjeng je.orang da ckp kmpl pukol 4 kol 4 la.
-wayang plg awl pon kol 4 sengah.bek xyah..tuka plan,karok pulak
-sampai karok.(ramainye adek sean kingston.gelapla.)
-tuka plan
-tuka plan-last x jadi ape.
:P

meet them:dari kiri ke kanan=aca,AKU,lynne,acap
btw guys, pic ni sematt kan.?hehe.
taw da.tenkiu.
meet the guys.makin pupos agknye kaum laki ni.haha
acap aku capiq.
eh gamba ni cam haram je.x sematla.ade someone x reti handle DSLR.grr
AND THE GIRLS.
mek(ara),aca,uyun,jiela,as n depan tu lynne lagi.haish.enterprame lbeyh.

ok guys. so nilah kami.
jap.
act aca pesttime lepak ngn ktorank.lynne plak awek acap so baru2 ni gak la lepak.tp die open n sosial.mmg best.x malu2 pon.dasar muke tembok.haha
ok sampai ketemu lg ye.?
salam.

trimas

Thursday, September 16, 2010

indahnye beraya=)

alamakk..
SELAMAT HARI RAYE KORANK.!!
da raye ke bape da ni aku baru nk wish kn?
biasela family 1st.haha.
(bukti mnunjukkan friends is no 1)
kan?
cewah.xdela.
sape2 pon same je.tp kawan adalah terbaek..betol kan?
maaf zahir law ade salah silap k?
(janganla tny batin,mmg xdela gamaknye)
hope raye korank lebih gempak dari gua.sukeeeeeee..!!
nah
mate gua saket ouh.bengkak.sbb tu gua cover dgn mngenyit kt lu orang.tp still kantoi.
stress+tention
-gua bkn intai anak dare orang mandi eh.?
hah amek kaw.
ribot btol ktorank ni.
pantang jumpe mmg gempe dwatnye.
raye taon ni mmg best tp still bringat kt orang2 yg tiade.
selamat hari raye ye?
tenkiu

Saturday, September 4, 2010

macam mane nk cakap ye?

mmm.assalammualaikum.
(dengan mulut la sampo )
haha tu answer tok post tittle aku.
eh aku da balek malaysia doh.(ranjang gile ayat.)
i mean rumah la.huhu
okok back to the mood.
-----------------------------------
sebenanye an an.b4 ni kn aku ade mention psl nk tuka kos.hurm then aku p.k balek.nk ke x.do u think that i can go on with this.?
sbb kdg2 rase mmg susah.(serious mmg susah amek programming)
tp time test smalam smalam lagi.da nekad mmg nk tibai je.tapi senang la plak.so aku mcm taw jawapan tok soklan2 tu.abesla nnt aku passed test tu cmne?haha.dalam sejarah ni kalau passed.
bolela ye pggl GUINESS BOOK WORLDS OF RECORD coz b4 ni quiz ke hape ke test ke tutorial ke.mmg x pena passed.(tutorial pon x pena wat.ceh)hurm dala wey.xtaw nk decide ape tok skunk ni.tggu final camne.next sem time reg baru p.k.
hhaa.
eh eh.pic ni amatla sesuai tok mood aku yg sedang pure2 skrng ni.kan?
photography by epul.(mark up je)
gamba xla leh bla mane.gegar la sayang.tapi yg bwh ni smart.
kan?
ayuh teruskan perjalanan.
tq.

Thursday, August 26, 2010

mari ushar markah quiz saye.=)

assalammualaikum=(
ok nahh
korank igt aku pandai sgt ke kt sne?(orang da taw lame ko bodoh.)
ok tanpe berkate2 panjang.tengok sndiri la.
ade mate kn?(ego dah naek la tu)
ni discre math pny paper.
tp jgn salah anggap k?yg kosong telor ayam yg hine ckit tu mmber aku pny.(so xla bodoh sgt.jauh gak beze kosong ngn lime sengah)
haha.
nah lagi satu.
dapat empat je.
ekonomi merundum kot.org laen makin lame makin tinggi.aku pny die tolak satu sengah dari yg lepas.cehh.kerek btol.
ok weh.xde mood la.
blaaaaaa..

Saturday, August 21, 2010

sebenanye saye samseng.

oi oi oi assalammualaikum w.b.t.hehe
hah aku balek kuala lg ni.
balek2 ari jumaat ptg tu je tros mak aku cakap "ish balek lagi."
x sopan btol mak aku ni.waaaaaa.(nak nanges la.huh)
ok 4 this entry aku saje je nk membanyakkan post2 aku ni.rase cam malas nk update tp nk update jgk.
ok AMARAN.!!
post ni aku sala type sebenanye (padahal bile2 mase bole tuka)
juz tok nampakkan die lebih tulen n original aku xla tuka tittle ni.pergh.
-ahh xdela aku saje je jd gile jap.so here kite go.

sume2 ni classmate gua tp yg boy in purple tu bukan.tu roomate gua c epul tu.hah
thats y i ckp i samseng.nk taw something?
aku bosan sbenanye ngn classmate2 aku.bapak skema.asek study je.apela
4low la aku tido , kan berfaedah.walaweh.bapak kejam la.
act this moment ktorank nk g bazaar ramadhan kt luar kampus.saje tuka angin.(nk yg ribut2 ckit)
tp bpk mahal la.law kt dalam kampus abes RM6 je.
kt lua aku abes RM16.
wah salah makan ko ni taw.hu
wah tuu diaaa..
memang samseng anak rahman ni.hehe.
yg otw makan penumbuk aku tu c afiq.
ok die ni agak pandai la gak.class math pny quiz die dpt the highest mark.11 per 20.
mmg tserlah bangge die tu.
aku dpt 5 je.
ade aku kesah.?
better drpd 0 yg due org tu.wee..
(bulan2 puase ko ngumpat ye?)
hah yg ni mmg terserlah samsengnye.dush
yg baju purple tu asal x sudah2 mcm nk berkawat je.ish>?
TENGOK???
DARII KIRII,CEPAT JALAN!!
haha.

ok guys.sampai cni dulu.da nmpk rounabout da tu.kne amek yg pukol 3.he
jom2.next week balek lg la.yes2.

tq





Friday, August 13, 2010

walaweyh salamualaikom.hush.
(saket perot time type ni.)aduh.
cam bese la law dpt update blog mmg harus gua bace FATIN LIYANA pny entry dulu.best wey bace blog die.cam babeng.ahh dala.
ok this week aku balek lg.last kepulangan kot.after this raye la bru balek..uhh.tah2 mak aku pon p.k aku menyemak je kt umah.hehe.tp sblom berlabuh kt umah aku sempat gegar mid jap.tuuu diaaaa.just nk ushar i-pod nano n touch.last2 beli bluetooth headphone.ok la kan?(x ok sbb bkn ko yg beli,kantoi suda xde dwet.he)

(x suke pic ni sbb x snap pakai DSLR.huh.so sbb tu nmpak cam x diiktiraf ckit.)
ok ni kt mid.haram jadah pny budak..x reti nk balek ke ha?(kakak kaw da tepon wey.)
act time ni gua tipu2 ckit kakak gua.ckp la bbuke kt mid jap sbb x thn lapa..apela dose aku menipu d bulan ramadhan ni?ya allah.
ok ni diaa.gua nk share ckit.roomate gua kt kampus.tp yg baju merah bukan thats y pic die blurr sbb xde kaitan hukum hakam islam.weee.
but syukur la gua dpt roomate yg satu kpale.really enjoy detik2 gedik bersame mereke.wah kelas.geeee.dari kanan atas katil tu anak sape tah,gile bapak handsome la.comel seyh.(awek epul kate bkn aku eh?(external baju kuning))then yang cover hidong tu la epul.so wat?then yg smemangnye separuh bogel tu afnan.he tqtq.
------------------------------------------------
ok then my life kt sane?
urghh fuckin bored.no i mean bkn life di hostel but life in the faculty.(cakap cam bangla la ko.)
yg penting kn?
-aku x penah study lngsong.(acc,discrete+add math,)
-BEL xyah ctela.sng la.xtaw nk study ape.(so blagak eh u arif?)[lecturer yg ckp cam uh.]
-so sng cte schedule aku just g class balek class tido makan gelak2 n so on.theres nothing to do with the book..
n sampai mase termuncul dlm pmikiran aku to changing the course.
so xtaw la eh.my sis xde halangan pon.but nk kne jd junior balek la tok sem due nnt.urghh.
ok da sampai simpang.aku choww dulu eh?
t malam nk jumpe c bengkok acap plak.hehe.
-tata-

tq 4 reading this

Thursday, July 22, 2010

tuan tuan dan puan puan.nilah hasilnye

assalammualaikum sume.
ok agak berkurun x mengupdate.dsebabkan jadual yg ketat.kuliah yang mantap.nila yang harus ditempuhi oleh seorang anak seni.cewah.he.so hampir sebulan jgk bergelar mahasiswa tapi dengan perasaan yang berbaur akibat kad matrix pelbagai gune yg belum siap.grr.so here we go.
ok.this is CS1B class.
nila classmate gua.tapi oh ye mane gua ek?
maen guli ke ape kat blakang tu.?spoil je.
-sbenanye time da snap barula sape name dak pompuan uh?alaa.lupe da..baru la die pggl snap pic.apela paria betol
biasela baru knl.muke igt tp name haram kejadah.
time ni wat program anjuran fakulti yg d arrange oleh senior ktorank.
INDUCTION AND FAMILY DAY.
xplorasi alam d gua tempurung.
nak taw something?this date is goes on 18 july where it was my birthday.(he thanx 4 those who wish)gerak awal pagi kt dalam bas aku da rase sakit perot tp then ilang.sampai sane lps mkn bihun yg dbekalkan.masok gua je adela 45 46 langkah lps tu.rase sakit lg.then yg ni bukan main2 taw.mmg rase nk BE- - - !!hish x snonoh.nk patah balek da tlambat.tahan jela.klua je gua.tros zuuppp cari jamban.tp bole pengsan tahan bnde tu taw.ohh.da da

ok yg ni plak bape haribulan pon x igt.time ni ade pc fair kt cni.so at the last day.uitm invite 6th sense perform..he tq uitm.
alaa sbenanye gua nk dgr khatimah cinte je.he.da da balek.btw tq yeah?

ok korank.nila hazni.(deqni)die pon satu kampus ngn i.tp tp time ni saat ni detik ni..d.z dtg cni taw.pic ni die yg snap.hehe.thanx 4 da sate ye d.z?4 those bdk2 kuale,dz tu aca la.got it?

ok talk about my study?everything is ok.but not so ok act.ade class accounting n discrete mathematics.x suke x suke math.but dont givap la boy.juz go on.kakak cakap mule2 je susah.nant da lame ok.ok juz pgg ngn prinsip tu.gudlak la wey.

ok guys.sampai sini saje dulu.semoge bertemu lagi kembali nanti seketika.

tq 4 reading this.

Friday, July 9, 2010

salam dari perantauan

assalammualaikum.
-gelabah gle post ni,mcm jaoh sangat plak.hehe.
Ok 4 ur in4mation due post yg sblm ni tmasok post ni,ok 3 la kan.haish.cmne la math korank ni.aq juz update pki mobile fon.interesting coz i can update even in de kuliah.ha.but now kt dlm blik hostel dgn keadaan blm mndi.ok wangi kn.enaf3

sbnanye aq nk cte ni.da diam la wey.denga2.this week aq x balek en?igt nk plan balek next week.tapi...err.smalam ade pjumpaan d fakulti bg student2 sainskom.sadly aq x g pn.sbb malas.gle otai kn?buat kpale lak ko kn.he.so ptg 2 dpt la info dari afnan roomate gua yg sme kos ngn gua.heh.atenye depa buat aktiviti next week.18hb.dala bufday gua 2.he.promote2(..g bukit tmpurong.eh gua tmpurong la lahabau..aduh mmg mls la.plg best kn?student2 part 1 dwajibkn 4low.adoy.tpakse gakla pegi..so x pat balek.rndu kt kuale.hu.ok tabah2 acap ckp.jgn mgalah.tq 4 reading this.

kerahan tenaga seorang anak kecil.

assalammualaikum.hye.chat?ok.da da.jgn tsentoh dgn post tittle 2.he.saje acah.actually gua la yg u all ptt ksiankn.sejak mnjalani khidupan yg jaoh dari family ni gua mmg pnt.apetah lg en en?time gua kne bsh bju sndri..2 ok lg.time bsh slua jeans.ohh.leh tcabot tgn ni.-eleh tpu.xkn tcabot pny.he).siyes mmg lengoh.tpkse pggl roomate gua epul yg bdn cm badak uh.he.tq epul.

Ok ari ni jumaat.yeah mmg lege coz ade due kuliah je ari ni.then free.leh rest.n da start la nk feeling ni.cm nk balek je.tp da kerah keringat da ni xnk balek this week.next week insyaallah.he.haru la tiap2 mggu nk balek en?haha.k la wey.tq 4 reading this.sungguh capek n tired.

Tuesday, July 6, 2010

khabar baek.

assalammualaikum.
Ok sume.sy chat kt cni.lps a week orientation smpt balek uma kjp tp x smpt nk update.kejap sgt n mmg x puas.ok kt cni sy selitkn ckit week orientation 2.huh mmg pnt.betol x tpu.1st day time jemaah maghrib mmg rase nk pengsan.jarak hostel ke pusat islam agk jaoh.then ke dwn mkn.hampir 10 kali ulang alek n rase x bbs.sume kne berator.knape skema sgt?ok enaf3.da abes rase lege ckit.then this week start kuliah.life mmg best tp the subject?oh no.i doesnt have add math n acc basic.igt amek sainskom lps add math.even klu sains pn oke lg.then programming agk memecah urat kepale.even i think x ssh sgt coz i've learnt it in form5.then my roomate yg amek kos same feel cam xleh survive n nk quit.ok cni dlu.chow.ade class.tq

Friday, June 25, 2010

POST TERAKHIR.

ok sume sukecitenye dimaklumkan yg ni maybe the last post tok bulan ni kot.
n dengan rasminye esok 26 haribulan kan kan?
saya adalah MAHASISWA dari HARVARD UNIVERSITY.ok tipu.UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (bota sri iskandar).
so enam stengah da gerak dgn berbekalkan alasan nk cari tmpt tu lagi.logik la kot.
so tadi kakak sulong i kol n die x jd 4low sbb esok die ade meeting tah pejadah tah.biasela artis mmg bz.tp artis la,die bkn artis.heh
tapi ptg td die sempat balek umah jap tolong gua packing barang n bwk belanje makan.aminn.
---------------------------------------
so next.
GOODBYE TO MY:::::
-blog FIDZZONE,pasni gua x dpt la ushar lu bagi makan minom ari2 lagi.lu puase la eh.
-bantal pelok gua (kaw ade bantal pelok ke?aduh jatuh da status otai kaw.gedikla.) yang dapat taon lepas time party tok last year 5ict.time tu maen tuka2 adiah n aku dpt adiah wani die plak dpt adiah aku.yg SENGALnye adiah die uh aku yg plihkan.BEBAL plus plus.
-my FRIENDS::yoko especially;wak;farah diana;as;capiq;isyfuck;iza;uyun;raje;adibah;ejat;jendol (kot,yucks);DELICA tesco team mmber;
n sumela yg aku x sebot ni sosori eh?x ckp keyboard la.:P
------------------------------------

ok FIDZZONE.need to sleep rite now.wanna having a good rest 4 tomorrow.
silent 4 a while.



tenkiu

Wednesday, June 23, 2010

alaa baru duepulohempat la.

nope i mean bile la nk dtg duepulohenam aribulan ni.
cehh,serious weyh gua x saba nk tggu ari tu.skrng ni juz gua x packing lg.besela otai mmg suke wat bende last2 minute ni.apela sgt stakat nk kemas beg besar kuar AF tu..herrhhhh.
malam sabtu nnt baru gua kemas.barula meriah..time tu sume ade,satu family balek.n sabtu ni,duepulohenam gua pegi ngan 3 kete aw?haha gempak x?cam nk anta gua g HARVARD kn?alaa yekan jela cepat**heh
-----------------------------------------
hey , about post RAIN smalam.
-ye ble p.k2 balek gua trsentoh la.mekaseh ye RAIN?
n sometimes gua x yakin gua nk tgglkan uma ni.i wonder sapela yg akan jd mmbe gua sane,roommate gua,lecturer gua (heh).oh ye ade ke mmbe cam wak kt sane?hope2 la dpt jmpe satu.
"ah kaw gelabah je.kan ramai mmbe2 kaw dpt sane."
ye btolla.ni die list2 mahasiswa n mahasiswi yg stempat ngn gua.

-MUHIDDIN BIN HAMDAN dip in sains komputer
-AZMIL BIN ISMAIL dip in sains komputer
-HAZNI MD YASSIN dip in perancangan bandar dan wilayah
-FAHMI IBRAHIM dip in NTAH XTAW
-REDZUAN ZOLRAHIM dip in AKU PON XTAW GAK

yg sure azmil n muhidin je yg aku slalu jmpe sbb same kos ngn gua..yg laen2 tu con4rm jarang jmpe.komprem la.
watpe nk slalu jmpe pon?kang x blajo ko kang.haish.

anyway good luck 4 us.

tq 4 reading this.


RAIN tag gua kt blog die.

Goodbye My lover,Goodbye My Friends.

Hey hey, pe cer neh?gudbai-gudbai bagai ni. Sapa nak gi neh?


Takde pe sebenarnya. Disebabkan kawan-kawanku tak lama lagi akan
diculik oleh UiTM *bak kata paan la aku post entry ini khas untuk mereka.Huhu, sedih lak. Lagi dua hari jer diorang nak berangkat. Semua jauh-jauh lak tu. Adeh. Tinggal la aku keseorangan disini. Hey! sapa kata keseorangan? I've my family here. Kawan je takde. Takpe la, diorang pun bukan pegi bercuti. Diorang nak pegi belajar. Menuntut ilmu. Aku sepatutnya gembira bukannya sedih.Uhuk2.

So, here it goes...
bakal-bakal mahasiswa serta mahasiswi yang akan membangunkan negara Malaysia 1 hari nanti...


Aisyah dan Hafiza - UiTM Sabah. Course Pentadbiran Awam
Farahan - UiTM Pahang. Course Sains Komputer
Atikah - UiTM Pulau Pinang. Course Kejuruteraan Awam
Fahmi - UiTM Perak. Err, tak tau.
Arif - UiTM Perak. Err, pun tak tau. Hehe. Sorry.
Anis - KPTM Bangi.


Geng aku yang lain dah sambung belajar dah. Macam
Farahana kat Matriks Negeri Sembilan, Aziera dengan Atikah Mahfud kat UiTM Puncak Alam. Mazni dah masuk matriks but keluar balik sebab dia nak jadi cikgu so dia masuk IPG kat Negeri Sembilan. Sape lagik ek? Aztika kat UNISEL.Yusthafi...dia UTM. Azhaari my bro Form 6 kat SAAS. Khair Kat SMK Sungai Besar. Faiz kat matriks Melaka. *jeles dow!! ahah. Mira Edreena kat Politeknik Sultan Idris Shah kalo tak silap. Tu je la yang aku ingat. Sorryla pada yang namanya tak d'mentionkan di sini.

Kepada mereka-mereka ini, saya,
Raja Norhazrin..mengucapkan semoga berjaya ya! Jaga diri kat negeri orang. Ingat, masuk tempat orang bawak otak bukan parang bak kata M.Nasir. Jaga agama, ingat Allah selalu lagi-lagi time susah tu. Ingat parents selalu. First sem ni takyah la cari-cari pasangan lagik. Focus lu kat study. Da lama sikit lantak korang la. Hik3. Apa-apa pun, jangan lupa kawan ok. Balik Kuala terus online FB bagitau satu kampung yang korang dah balik. I WILL MISS U ALL A LOT3!! =)

p/s : untuk
Syaza Nadira...all the best yer kat UiTM Shah Alam tu. Actuarial Science tuuuuu. The toughest course tuuuu. Hehe. U can do it dear. I know U can. Sarang hae! Chaiyok!

Sunday, June 20, 2010

penggambaran 360 darjah.::

salam.meh i bwk u all pegi jelajah PARIS.wah kelas x?ok tipu jom ronda satu SELANGOR.(satu selangor la sgt):pagi smalam kn gua saje2 la text c acap mmbe gua uh.ajak g JJ psl gua mmg nk bli brg ckit.aii maklom le sabtu ni gua da nk bla.ok jom.gua pegi be 3 je.ngn acap n wak.(u all nk ikot?g tahan taxi ye?.)nek kete acap.ceh poyo la die ngn vios baru bpk die uh.x suda2.da cap diam..1st2 mekdi la pe lg.haha.kelas x?pe brg kfc.taste naja ngn waeda je.wekk.(ko ni mentang2 la bdk2 pompan tu keje situ.haish.)
hah ape yg korang tgk ni?g la order sndiri.aku lapar la.jgn kcu.shuh.
skunk ni aku bwk korank sggh kedai kasot fav aku.R2O.
eh eh.smart en? .gua mmg suke design kasot dorank.brand tsendiri.tp yg ni body glove.tp kt R2O.pelik x?xpela diam2 je.gua tuka taste plak.design R2O bagian dpn die kecik so saket kaki eden.tp aku x bli yg ni.yg lagi satu tp cani gak.haha.yg ni kecik ckit.


jom temankan beli baju plak.
ni acap yg plih.
nampak uh?sempat snap sblom beli.lu ade?xde kn?da diam je.:P.kt cni aku habes rm150 begitu saje.aku beli slua kaki satu,neck tie ngn kemeje due.
alaa pic ni spatotnye kt bwh.sori sala letak.
korank x pena g kasem kn?meh ikot.
.time ni ape lg minom kt kasem la.oh ye ngn roti telo skali.time otw balek td isyfaq kol ajk lepak mlm tu.tp mlm acap nk balek hostel,wak pon x klua mlm so decide ptg tu kol 4 sengah kt kasem.ok bace yg bwh plak.
ni baru betol.pergh.da sampai kuale.then balek uma jap.x smpai sengah jam pon terhempas kt uma da kua balek.yg penting gua sempat buang isi2 dlm perot gua ni.saket bai.dari dlm kete gua thn.sbb tu gua diam je dlm kete.bg can kt dorank wat bising.
ok.kol 5 lps kasem.jom ikot aku bwk korank g MIAMI ISLAND.ceh suke ye?Senyum sampai leher gitu.ok tipu lg.jom pegi pantai remis.
dari kuale selangor ke pantai remis lbeyh kurang 15 mnit je sbb kitorank nek moto.law nek kete 10 mnit je.ok da sampai.tp x nmpk pantai lg.ni kt area situla.sebok kn?cam tmpat pedagangan dunia je.alahai.maklomla ari ahad.ramai gile la der.yg suke men layang2 bole la dtg.angin banyak.angin kuat.gajah pon terangkat.ok tipu lg jgn caye.>
ENCIK TUCK actor dalam siri WONDERPETS.
ok tipu lg.kure2 ni ktorank jmpe time otw nk dtg cni.alang2 mnyelok kocek biala kuakan dwet.ade ke?
nampaknye rombongan yg gua bwk u all ni bkesan kn?bukan je melawat tmpt2 mnarek tp mmperkenalkn haiwan ciptaan tuhan dgn name2 pelik.
p/s-acap yg jumpe kure2 ni.idea die la ni.time jumpe lembu xde plak die nk angkot skali.
ok ok.skarank aku bg korank rehat jap.pegila amek angin atau yg nk bli pape ke.pegi cpt.nnt lagi stngah jam kumpol kt cni ye?gua nk maen air jap.
picuu picuu

eh kaw kulet kerang.meh jap.
tolong amekkan gamba ktorank ye.
mmmmmm
------------------------------
sejam kemudian..
-mane korank ni?x sampai2 pon.korank balek dulu eyh?ni mesti kes tourist tgglkan tour guide.argghh.katela korank g mandi pantai?bnyk lumpor la kt cni.lgpon air x pasang.skati la.gua balek dulu eyh.da nk maghrib.nk menyahut seruan azan.
aminn.:D
knapela gedik sgt post kali ni?haha suke suke.
lgpn ni last week lepak same.start next week da xde.ok bye sume.enjoy.
tq 4 reading this.


Saturday, June 19, 2010

sekarang maseh boleh menaip bukannye berkate-kate.

hoho.
cehh.19hb oh 19 hb.pnt aku je lapor diri kt terminal tok PLKN td.rupenye x payah lapor diri pon xpela cek adek.juz post je surat penangguhan tu.
------------------------
situasi kt rumah sebelom pegi.
-cam da sdeyh je lahai.ayah ye2 nk ekot anta ni.(konon2 la tu)haha
sampai2 kol capiq x dpt.(apela kaw capiq)rupenye ko da balek dulu.xpe2 same same malu ye?
jalan dpn ckit jmpe plak c natra.adoiy.mnyemak je.yg ko ekot anta spupu ko tu watpe?t aku rindu la nk gado ngn ko lg.heh.
-------------------------------
situasi dalam kerete.
-gembire sungguh mak ayah kerane saye x pegi.(alahai mamat ni)
gile bai mmg pntla hari SABTU bturut2 aku bz.sabtu dpn uitm mari.
so?abang tros bwk g pasar.cam bese la beli laok die.ikan terubok.alaa ikan yg bnyk tulang tu.bole mati aku makan.tulang bnyk beno.
-----------------------------------
situasi lepas pegi pasar kt rumah.
TODAY SPECIAL
IKAN TERUBOK BAKAR/SAMBAL UDANG NGAN PETAI
wah.sedap sbenanye petai ni.apetah lg kakak ipar i masak.jilat kaki u.u ade?xde kn?naaahhh
ok ok ok
tenkiu for reading this.

Thursday, June 17, 2010

7 hari seminggu.

salamm.
jap2,mmgla 7 hari ade seminggu xkn 7 hari ade sebulan.wah bengongla kaw.
1stly nk gtaw psl ex-5ict event tu.x jd taw sbb rmi yg bz.apela menggelabah dorank ni.heh
lantakla.
anyway last week kt uma ni mmg penuh tangisan n nasihat y d campak kt muke aku oleh mak la tutamenye.hehe.skema ayam je.
ayah plak tadi pg sblom aku klua dgn bwk beg jalan aku tu awal2 da warning.ni bunyinye.
"adek balek lambat ke?(wah adek tu)jangan balek lambat t ikot ayah g solat jumaat ye?"
"baeklah abah.(wah punye soleh anak ni kn?)aminn"
hehe.k la.da nk kol 1 la.smbhyang juaat ye kawan2?
time kaseh.

Tuesday, June 15, 2010

hari hari terakhir seorang PERWIRA.

salam..
ok ngarotla post ni.jap g jap g
ok 1stly x sngke la plak ari senin rituh gua dpt surat PLKN.ingatkn x dpt beb.well maklomle besenye kumpulan 2 n 3 ni mmg masaklah surat x smpai.hampeh plak aku dpt.napela kaw peningkn pale lutot aku nk isi mende2 uh.cinabeng.
tapela tapela at least gua da dpt taw syarat2 pnangguhan . aminn dipanjatkan pada ilahi.
so 19hb ni ye cek ayep?
--------------------------------------
then hari2 takhir kt uma ni bikin gua pusing jek..
dala abg gua anta ank2 die kt uma ni.jadi budaksitter la aku.haish.seb bek da besar law kecik abesla.yg penatnye bile gua tpakse jwb soklan2 sengal dorank uh.penatla.dah dok diam jek.
--------------------------------------
eh ari jumaat last week kn gua jmpe wak aw.so last2 time kt bandar ni (ceh) plan nk wat gathering lagi.jap2 mest ade yg bengang kn napela ex-5ict ni asek wat gathering je yg ke arah reunion gakla.jeles la korank.bukan ape.mak saye ajar saye sejak kecil bahawe silatulrahim sesame umat tu amatla penting sehingge kite mati.(saye memang anak soleh kn?)
so plannye :
EX-5ICT PARTY
DATE:18 JUN 2010
TIME:AFTER MAGHRIB
PLACE:WAK HOUSE
FEES:RM8.OO/PER
tp still dlm rancangan malaysia ke 10 k?
AIMnye konon2 sebelom maseng2 bla g ipta ipts la konon.haha.bagos kn kami?
stakat ni adela gak seko due yg stuju.tp slalunye mmg jadi law ktorank yg plan.even last minute show.ade je yg tpacak.C JENDOL LA NI.
tapi as ckp die tanak ade JENDOL.ok fine gua pon tanak die wujud.
tp yg penting gua nk makjah ade.tu wajeb ouh.ta bley tggl.law x matila aku nk handle event ni sorang2.x mriah ok?haha
terime kaseh ye?

Tuesday, June 8, 2010

thanx esyah taib.

salam.
ok first nk ckp time kaseh kt aisyah taib 4 the PLKN in4mation.
thanx sbb da robek hatiku.(haha)
x la i very appreciate it even klu pegi pon buat gatal ponggong je.still dpt penangguhan gak.
law pngecualian xpela.
ok juz 19hb ni g lapor diri n tros mntak pnangguhan la nmpknye.
wish me luck.
p/s/p=penat prepare brg nk masok hostel smlm.thanx kakak
tq 4 reading this

Thursday, June 3, 2010

ini ARENA saya =)

salamelekom.
arghh,penat la skrng ni.sesen pon x prepare tok tgglkn uma 26hb ni.akaun lom wat.mdical cekap lom wat.brg2 pon x bli lg.laptop x servis lg.heh then tmbh plak ngn satu hal ginseng ni.19hb ni kne lapor diri tok PLKN.adoiy3.lu bikin gwa kurus la der.hah.anyway aku akn grak g PLKN dlu la tp kne make sure b4 26hb da ade kt uma.dgn lngkungan mse yg x smpi sminggu tu.fuhh.
senanye bole je law tanak g PLKN tu tp kne la tnjk offer letter UITM tu kt die time lapor dri.aku je yg tanak coz takot t dpt PENANGGUHAN.so i decide g sane jap then bru tnjok offer letter uh so that i can get PENGECUALIAN.da tayah pening2 karat lg.
--------------------------------------------
ok then enough by that.
kite alih channel 801 plak ye?psl wak ni.x smpt plak la nk cite kt u all.tp xpe.gua replay blek dr awl.so?>
once upon a time b4 bengkok masok KUIS en en?senang cite sminggu b4 die bla.wak ni maken trokla pangainye ngn ktorank en en?so dlm pmikiran aku n acap,wak ade cam hati busuk la tgk ktorank dpt blaja tmpt laen but die tperok kt f6 tu.so that die rekah2 kn la f6 tu.(ape aku ckp?xpaham2)so smpi la after bengkok bla wak didnt leave any call even message 4 him.pity bengkok.so da tekad da na kutok wak abes2.smpikan ayt2 camni timbol
"kalau wak tu kwn yg baek die mest nk tgk kite bjaye tp skunk apecer?diam je smpi kte nk bla pon die x amek taw.dala biala die"
esh,aku risau korank x paham je pokok pngkal kpale lutot cite ni.cmni la.mulenye wak agk2 mnjaohkn dri dr ktorank la tp xtaw btol ke x.bengkok plak ckp die cm nk ssuaikn dri die bile kite da xde nnt.hurmm bole jd gak ni.aminn la klu camtu.sbb juz ktorank jela kwn rpt halkom die.:P
so smalam aku try kol wak n aku igt die xnk angkt cam ktorank wat sblm2 ni.rupe2nye die angkt plak.aku tros la ltk.yg harunye plak fon aku selseme la so org xleh dgr pe aku ckp.pg td aku bru anta kedai.(xknla anta restoran plak)
so cam bese aku msg die dgn mnggunekan ayt2 emergency cam ayam isyfaq baru mninggal je.:p
aku ckp la nk jmpe die ade bnde nk ckp,pnting.jmpe kt kasem aku blnje.(tu je carenye nk naikkn nafsu die tok dtg kasem)hampeh.so da deal jmpe pas asar.
----------------------------------------------------------
blm abes g la.
kt kasem=
dtg2 tros je ckp.wey wak ko nape?ade mslh ke?(ceh baek mamat ni)law ade gtaw r.rsau ktorank.acap da g KUIS ko taw x?asl ko diam je ngn ktorank?kol x angkt msg x rply.
katenye=aku xde pape.korank risau sgt nape?aku rilek je.aku bz la ngn f6.esok ni aku ade presentation.hari2 bz ngn MUET.akuxde kredit la.aku bz tu yg kdg2 x terreply msg korank.dala.aku ok je.(even sometimes aku rse mmg die ade mslh.so da die sndiri ckp camtu aku diam jela.tros oder.)
coke n roti telor eh?
so mmg aku anggp hal ni hampir2 settle.now aku pcayela mmg die bz ngn form6.tros trg aku ckp die bkn pndi english.so mmg die nk usehe tok improve english die.good luck wak.since hamper stngh jam ktorank kt c2.bnyk gak la isu2 smase ktorank bncangkn.
so aku cdg ajk die g uma isyfaq ptg tu.yela bkn sng da nk lpk ngn die.rindu gle ngn glak die.try la dgr nnt eh?haha
---------------------------------------------
ruma isyfaq=
smpi2 je mmg wajeb la kne miskol die.sbb tula notification bg die yg ktorank ade kt lua uma.grr.pekak badak org semekom 67 kali x dgr2.pasang la BELL.
HAH,korank taw?mulot aku ni mmg masen.mmg btol ayam die seko mninggal.mulot aku ni kne operate la.haish.so aktiviti ptg tu slaen btujuankn nk tgk itik2 die kt blakang uma.hah?(org bandar bele itik?maju da ye kole slangor ni eh?)sesi menanamkan jenazah ayam die.ya rabbi busuk ckp kaw.jgn la try bau.pape pon sesi penanaman djalankan di dpn halaman uma die kt rumpot2 tu..cam besela mmg bdk ni malas ckit.wak gak jd mngse?aku cam besela law lps balek kasem mmg perot krg slese n nk buang angin tp aku x buang eh?sumpah.hehe.wak mmg paham la situation aku time tu.so juz go on.korek pny korek make tertanamla ayam tu pny jenazah.moge rohnye dcucuri rahmat.aminn.
--anjak ke babak sterusnye.lpk la kt tmn kecik dpn uma die tu.(part nila yg aku suke kt uma die ni.mcm2 ada.)lpk pny lpk dtg plak sbijik kete wane silver yg aku x pasti da abes byr ke blom?haha.belong to capiq yg dlm tu diusung dgn c as skali.besela bua hati die.n ade lg sorank c angah adekny.so smpat la gurau ngn dorank."da jomla balek"aku ckp ngn wak.saje gurau ngn dorank.haha.wak pon mmg paham la ngn jenake aku.set n go.gelak2 la dorank kt dlm kete tu.:d
one more aku law da jmpe wak mmg wajibla TERSENYUM ngn jenake2 kami ni.seb bek bengkok da bla law x kene aje.thanx wak.
so capiq start dialog.psl PLKN la ape lg.tny die kt aku.ko dpt mne?aku dpt cni?ko>aku dpt celah ni?ok mls nk pnjng2 pdhal mmg pnjng.
ade la 15 mnit dorank kt c2.juz borak2 kosong je la psl bdk2 laen.x pape pon.
so bile dorank brangkat aku n wak pon brangkat gak la.da nk maghrib pon.setan bnyk bjalan time ni.haha..
..........................
bilela time2 cmni dpt jadi lg?
------------------
tq 4 reading this.

Tuesday, June 1, 2010

the moment dlm base mlayu ape?

ehemm.lame gak da x update blog huh.maklomla sjk krisis kegawatan ekonomi broadband mnuron ni.mmg da mls ah na surf tenet ni.gua pndang laptop ngn broadband ni cam taik je.(abes madu sepah dibuang)sampai ati ko kan?:p

nah.knlkan.nila BENGKOK a.k.a ACAP.haha.sori la der.cam xtaw aku plak.kames lepas aku lpk ngn die.AIM nye nk shoping brg2 kprluan die kt KUIS nnt.mamat ni masok kuis la.ari senin smalam die masok tp bru harini aku update.haha.aku plak gebang la ckit mak aku ckp ah nk bli brg ckit2 tok msok uitm nnt.dpt la pulus ckit.CEHH kategori anak ape ko ni eh?
padahal balek bwk perot jek.(seb bek pndi cover)
bkn ktorank je yg g.ade lg c yoko.sori x dpt upload pic die sbb aku mls.
-----------------------------------------
so cam besela law kuar ngn bengkok xde tmpt laen la d ajknye,MID VALLEY manjang.aku pon xtaw tah ape d pndngnye tmpt tu.da cam PKNS je aku tgk tmpt tu.adoiy bosan2.seb bek ade yoko.fun la gak.
so kt sane cam aku ckp la xde ape yg mnarek.tp ade satu.(ckp cam org iban la ko ni.kjp xde pe yg best skunk ade satu plak)tem tu ade la pameran kt centre die.NIKE CUP FOOTBALL la i think.so cam taw2 aku mmg minat kasot MERCURIAL tu.ala cam zaquan pmaen n9 tu pki.lmbap la korank.dpt la ushar yg original.so cpt2 aku ajk bengkok ushar nike centre kt ats.so yg original hrge die x silap aku RM1499.00
murah je.lps la sebulan topap aku.:p
tp tu yg but bola pny.yg futsal hage die RM199.00 agknye la.hentam je.haha.
igt nk beli tp xde mood nk beli.(padahal save bajet la nok)xleh jd ni.:d
t sblom msok uitm kne beli gak ni.insyaallah.xde ke bnde yg turon dr langit eh?
---------------------------------------------
ok then sggh la mekdi.besela aku law kua jln x sah la x robohkan mekdi uh.
samela ngn bengkok.yoko plak 4low up jela.then pas g mekdi g jusco bli bju c bengkok.pyh c bengkok ni nk plih bju.seb bekla die bwk aku ngn yoko.bereh gak la.haha.last2 dpt la 2 baju kmeje tok die.
p/s=aku siap 4low die g fitting room lg.haha.yoko plak ilang tah kemne.last2 die ngn ayer.(balaknye.)wtf
----------------------------------------------
jap2
yg plg best an an?nila time ktorank snap pic kt ats ni.ade sjarah tsnditi aw?jgn men2 der.
ade la tah org endon ke cine msok jamban uh.tem tu ktorank 3 je msok la aku n bengkok.
tem tgh snap ni tbe2 je ade la bunyi yg agk2 gum-punk ckit.(kentot)
bapak ah ya rabbi la-xde bau pon tp agk2 la.cilake kaw.seb bek tue ckit dr ktorank.law x da bareng bwh sink da.c bengkok plak thn gelak je.aku pon pe lg.maki hamun la org tu dlm ati.tp dose gile aku,bkn bau pon kentot die.haha.x snonoh la.
seb bek yoko kt ladies.law x da mkn sepak trajang da org ni.
pergh.
anyway this is the best time i had on the last2 mase b4 aku enter the university.haha.
26 hb ok?26 hb?uitm mari.
good luck 4 me.aminn
waaaaaaa._-=spe nk tmnkn aku bli brg nnt?
tq 4 reading this.

Saturday, May 15, 2010

bangunla untuk berjaya.!


JATUH SEKALI X BERMAKNE GAGAL SEUMUR HIDOP.TAPI KALAU DUE KALI?
-lepakla.jan glabah ngn ayt kt ats ni.xde mndenye.psl rihanna je.haha.ari tuh jatoh tem perform lagu let me x clap aku.then last week jatoh lg tem nyanyi lagu te amo.adeii,x puas2 jatoh la die ni.tah2 next tour pon jatuh lg.ape cer.?haha,tp cutela die jatoh.suke2 i like.!
anyway good luck riri.!!
bile la kaw nk dtg melesie plak?dala ari tuh pny concert kek melesia kaw cancel.
yg cn4rm pasni kaw lngsong ta bley perform kt melesia i tell u.y?coz ko makin seksi.i like jgk.haha:p

Friday, May 14, 2010

HOT..!

mmmmmmmm.ok,skunk ni tgh hangat kn dgn PIALA THOMAS?(hangat ke?taik aym je kot.:p)ahhh.aku mmg suke badminton ni.bile tgk team malaysia main cam tipis je harapan nk tgk team kite mng balek.tp tula org melesia.taw ckp je.try la maen tgk.huh.dr ape yg aku tgk xla mngecewekn sgt.tp team pompuan mmg mngecewekan la.team laki tu ade harapan lg nk sondol .smalam skali lg DATO LEE CHONG WEI kalah kt tapak kaki LINDAN.bele sake agknye c LINDAN ni.poyo smacam je aku tgk.gelabah anjing.nape x bogel je tok game poinnt smalam.?pe brg bkk baju je?haha.anyway xpela law malaysia x mng pon.TGK MALAYSIA MASOK WORLD CUP PON DA OK. TP TGGU AKU TUE AGKNYE.LALA.tah sempat tah tak.
-------------------------------------

bosan la weiy.
maseng2 da g form6 spe je mmbe aku x pegi form6 ni?law stakat ANK PACEK BERAHIM tu xyah ckp r.buang market je lpk ngn die.org laen ade?haha.
WAK...!,jgn mara ek?
wak kbelakangan ni mmg bnyk btol preasure die.mne xnye aku ngn bengkok kn da nk bla next month.so die je yg tcampak kt form6 tu nnt.c bengkok pon skunk kt form6 tok smentare tok jd bodoh jp smbil buang mse dan RM15...tp die still pk la die nk go on kt form6 atau x.sukati ko la kok.eh ni cite psl wak ke bengkok ni?mm ape td eh?ari ni aku bebal ckit.bnyk beno pressure nye.:D,hah c wak ni.jgn la majok plak kang lg burok t.nnt ko cri la partner baru tok ke kasem k?jendol kan ade.?
JENDOL?
ha meh aku cite psl jendol ni.aduiii panas btol aku tgk ko kt form 6 ni.padahal aku x tgk pon tp bdk2 ni yg cite sori la k?aku pon nek gugor taik tlinge ni dgr psl ko je jendol.adoyai.jendol ni ktorank pny classmate dulu.(ceh,dulu?cam lame sgt je)die ni mmg market abes la.poyo seyh.jual muke jual num.mcm aku nk je.:D
xla hndsome mne hnsem lg aku rsenye.tupon law org2 beriman yg mnilainyela.law stakat korank yg agk2 kurang celik ni mmg x ke mne la rupe aku jwbnye.hAHA.mmg bnykla cite psl die yg aku dgr dr wak n bengkok.itula inila.poyola.bajetla.tp nk heran ape.?da mmg die gitu gamaknye.da xleh watpe da.
----------------
dahla.da bpe ari aku x bkk facebook.JOM
P/S-facebook time

Monday, May 10, 2010

pengembaraan bermula.)(

ginila gamaknye bermula cerite.hurm.1o mei,tpt pukol 8.30 pagi.kedengaran bunyi lagu ROCK THAT BODY by B.E.P.(wahh aku da tuka ringtone la)sape lagi klu bkn wak yg kol pagi2 cenggini.
well hari ni kn ade reg tok form6 intake..tp bukan no wak yg muncol dlm fon aku tu.awek die mungkin.
"helo."(dgn nada yg mmberangsangkn)
"helo wey mane ko?"
"umahla.asal?"
"jom ikot aku jom"
"mne kassem?aku x mndi lg la doe.kol 9 la.bole?"
"bkn kassem la,ko cam xtaw plak ari ni ade ape"
"ouh,SAAS?"
"yela,..!"(padahal semalam kate xnk masok form6)
"ko ngn sape?kate xnk masok.??"
"aku teman echa je"
"ouuhhhh,aku x mndi lg.ko nk tggu ke?"
"adoyai,lamela.law kol 9 maybe aku da balek."
"xpela,ko g je r ngn echa.segan aku nk tyg muke aku.:D"
"k la."
-------------------------------
then x cukop ngn tu.kol 2 bbunyik lg fon aku ni.die jgk.kali ni mmg name die yg timbol.menang lottery agknye.:p
"hah nk ape lg?"
"jom kuar.aku tggu kt kdi miss ace k?"
"hah k la.tggu jap aku otw"
-------------------------------
blablablablabla.
pendekkan cite ckit.
--------------------------------
time ni bengkok pon join skali.ke mne lg klu x ISTANE SRI KASEM?hehe.
cam besela time gini mmg roti telor banjer ngn milo ais tok aku n wak.tp bengkok order milo tarek panas.:booo
sembang pny sembang,cite pny cite dkt setngah jam gakla melabohkan bontot kt situ.ouhfo..
then g cc jap nk print aku pny uitm offer letter then due eko berok tu plak nk print form6 offer letter.hamekla kaw.aku gak yg byr.haha apela sgt.membe2.bgs2
sblom g cc tsermpak plak dgn BDK GILE.alaahhh bosan aku dgr cite ko.seb bek la wak n bengkok g HONG LEONG BANK jap.law x tido dorank dgr cite BDK GILE.pape jela.
-----------------------------------
hah pastu jd giler la jap g buang mase kt tmpt wak.(pantai)bese mmg g lepak sane law nk rase bodoh jap.haha.2 minit je lg sblm nk berlaboh kt area yg ktorank lpk bbunyik lg fon aku ni.esh x smpat2 la ko ni.aku campak ko kang.sayang la plak.
dots calling.
"hah asal?"
"wey ko kt ne?bengkok ade ngn ko ke?asal aku kol die x pikap?"
"ade,ktorank ats moto,x dgrla.nape wey?"(cam ade x kene je bnyinye)
"wey ko taw?bdk muke jamban tu dtg lagi uma aku.eiiii sial la.aku x suke die.ko ckp ngn bengkok soh die ckp ngn c jamban tu jgn kcu idop aku lg bole x?"
"hah,brani die.aku da sound die la smlm.xkn die kcu lg.okok pape nnt aku roger."
-------------------------------------
sial tol ko ank org asli.ko taw r pe nseb ko nnt.hah aku pon tros mntak no syah kt bengkok.bengkok kol tp x dpt.die off.cam da takot dulu je.
ko kene ko nnt.x sedo diri.ank org asli.grrrrrrrrrrrrrrrr
------------------------------------------
hah lpk pny lpk tgk la awn kt belah2 kuale.gelap je.c wak pon cilake pny mulot.(nnt balek kem salam ujan ye?)uma sejengkal bole ko ckp eh?xpe ko.jomla bla bengkok.tros je bla.
b4 that aku pnjam la raincoat wak.takot2 ujan plak kuale nnt.langkah bjage la kononnye.
mmg ujan pon.ahh x gune aku pnjm raincoat ko wak.basah gak aku.to kurangla.x jd nk maki raincoat ko.haha.tq
-------------------------------------
smpai umah.xdela lbt mne pon area uma aku.mak bole maen pasir lg kt dpn uma."D
pape pon tuhan tu mmg maha adil la.dompet aku abes basah.mcm taw2 je mmg tgh bnyk duet.ilang pon xpe kot.haha
_end_
p/s=susah senang bsame la kirenye kite 3 ni k?next month da xleh wat lg da.mm

Hak cipta ayepabrahman | Terima Kasih !